Union Jack taxi

21 Sep 2013 Posted by: Comments: 0 In: blog, reizen Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Marc Kuyer photography - professioneel_fotograaf_Utrecht_leidsche_rijn_London_reisfotografie-Taxi

 

Londen, een stad die al heel lang in de top 3 van mijn lijst “Cities to See”  staat, heb ik eindelijk eerder dit jaar bezocht. De lijst met steden die ik nog wil bezoeken is lang maar met Londen had ik altijd het gevoel dat dit een hele speciale stad moest zijn, maar het kwam er maar niet van om af te reizen naar de Engelse hoofdstad.

Eind vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en een city trip van 4 dagen geboekt. Via de ebookers app kwam een waslijst aan hotels tevoorschijn. Mijn enige wens was een hotel midden in het centrum van Londen in de buurt van enkele highlights van de stad.
Het Charing Cross hotel lag van de beschikbare hotels het meest gunstig. Op loop afstand van de Lonon Eye, het bekende reuzenrad aan de Theems, de Big Ben, Buckingham Palace en West End, de uitgaanswijk van de stad. De foto’s van het hotel zagen er ook goed uit en het lag naast het gelijknamige metrostation Charing Cross. De prijs van het hotel lag wel hoger dan andere hotels maar dat kon me niets schelen. Ik had al zo lang gewacht om Londen te zien, dat ik het ook gelijk goed wilde doen. Ik wilde de stad ervaren!

Via een goede vlucht met KLM, geland op Heathrow, één van de 5 vliegvelden van de stad. Met de metro op naar het hotel en na een rit van ruim een uur eindelijk aangekomen bij het hotel. Snel de koffers gedumpt in de lobby van het hotel en met mijn overvolle fototas op m’n rug de stad verkennen. Als eerste op weg naar de London Eye en de Big Ben. Van tevoren had ik de straten rondom het hotel verkend met Google street view. Hierdoor wist ik vrij snel mijn weg te vinden.

Het is altijd en overal druk, veel mensen op straat, in de metro en de vele dubbeldekker bussen en taxi’s rijden af en aan. Maar op de één of andere manier stoorde mij dat totaal niet. Ik voelde me gelijk thuis in deze enorme drukke stad.

Ik heb geprobeerd de bekende “Highlights”  in mijn eigen stijl vast te leggen. De foto van de taxi met de reclame van Vodafone in de vorm van de Union Jack, de vlag van Groot Brittanië, vond ik een erg toepasselijk beeld van de engelse hoofdstad.

Londen heeft aan al mijn verwachtingen voldaan en meer, ik vind het een geweldige stad!

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.