The Business Man

Lucien-Marc_Kuyer_photography_professioneel_portretfotograaf_Utrecht_portretfotografie_leidsche_rijn

 

Lucien Krumme ken ik nu al een aantal jaar. Een ondernemer, levensgenieter en iemand waar je ontzetten veel mee kan lachen.

Lucien is in 2008 gestart als zzp’er met zijn bedrijf Money & Sense. Hij houdt zich bezig met projecten en interimmanagement binnen de financiële dienstverlening. Zijn specialiteit is het ” in control” brengen van (met name) effectenafdelingen van banken.

Naast ondernemen is Lucien een gepassioneerd fotograaf die regelmatig achter de camera te vinden is. Dit keer stond hij aan de andere kant van de camera.

Lucien had mij benaderd om nieuwe portretfoto’s te laten maken voor zijn website en vooral voor zijn Social Media profielen. Het was een lange maar erg gezellige fotosessie van 4 uur, we hebben erg veel gelachen, iets wat ik heel belangrijk vind tijdens het fotograferen. Lucien had diverse kledingstukken mee genomen zodat er zowel zakelijke portretfoto’s als casual portretfoto’s gemaakt konden worden.

Na een half uur fotograferen raakte Lucien meer en meer gewend aan voor de camera te staan en pakte mijn aanwijzingen goed op. Ik stuurde hem vooral aan op de uitdrukking op zijn gezicht, zijn houding en stand van zijn hoofd. Dat is voor mij zeer belangrijk voor een goede headshot. Voor een “headshot” ofwel een portretfoto van iemand waar alleen het hoofd en iets onder de schouders zichtbaar is, is de uitdrukking erg belangrijk. De uitdrukking bepaald of het een interessante foto wordt en vooral een goed beeld uitstraalt van de geportretteerde. Omdat in het gezicht alleen de ogen, mond en wenkbrauwen gestuurd kunnen worden, is ook de houding en de stand van het hoofd van de geportretteerde erg belangrijk. Het hoofd een paar centimeter draaien, of de stand van de mond en ogen net een paar millimeter anders geeft vaak een totaal ander beeld.

 

“Een foto kan iedereen maken” Dat hoor je tegenwoordig vaak. Want praktisch iedereen heeft een digitale camera. Niets is minder waar. Dit heb ik ontdekt toen ik voor mijn social media en netwerken weer eens nieuwe foto’s wilde laten maken. Omdat de eerste indruk de beste is dient de foto de ziel van de persoon weer te geven. Dit heeft Marc voor elkaar gekregen. Zijn creativiteit, enthousiasme, inzicht in en kennis van licht en zijn geduld hebben er voor gezorgd dat hij een aantal fantastische foto  heeft kunnen maken waar ik weer goed mee voor de dag kan komen.

- Lucien Krumme

 

Heb jij een sprekende (profiel)foto op je website of social media profiel, die de juiste indruk achterlaat bij je prospects? Een eerste indruk maak je maar 1 keer. Ik wil jou graag helpen om de juiste indruk achter te laten en de uitstraling te geven die bij jou past. Neem contact op, ik help je graag verder http://www.marckuyer.nl/contact/.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.