Professionele Portretfoto

professioneel_portretfotograaf_Utrecht_portretfotografie_leidsche_rijn

 

Joke van Eck is ritueelbegeleider, rouwconsultant en docent. Sinds 2005 is Joke zelfstandig ondernemer en vanuit haar onderneming, Markant, begeleidt of biedt Joke hulp aan mensen, op (grens)momenten in hun leven die het waard zijn om aandachtig bij stil te staan.

Omdat de foto’s op haar website en social media profielen niet de professionele uitstraling had die ze graag wil, heeft ze mij benaderd, of ik voor haar professionele portretfoto’s kon maken. Nadat we enkele wensen hadden besproken hebben we een afspraak gemaakt.

Een goede foto op je website of je social media profiel is zeer belangrijk voor je onderneming. Zeker als mensen je nog niet kennen en ze bezoeken je website of bijvoorbeeld je Linkedin profiel. Bezoekers van je pagina willen graag weten met wie ze zaken doen en als je een profielfoto gebruikt, is deze foto de eerste indruk die je achter laat. Zorg daarom dat je een professionele portretfoto gebruikt en niet een vakantiefoto waar je alleen het gedeelte van je hoofd tot onder je schouders hebt uitgeknipt. Ik verbaas me telkens weer hoeveel slechte profielfoto’s je tegenkomt op Linkedin. Bekijk je Linkedin connecties eens en let eens op wat voor foto’s je contacten gebruiken, meer dan de helft van je connecties gebruiken geen “professionele” portretfoto’s.

Een professioneel portretfotograaf kan je adviseren in achtergrond, kleding, houding en de juiste uitstraling. En met de juiste uitstraling laat je een perfecte indruk achter bij je prospects. Als ondernemer besteedt je waarschijnlijk veel geld en tijd om je website er perfect uit te laten zien. Die aansluit bij de doelgroep waarop jij je richt en de uitstraling heeft die jij met je bedrijf wil neerzetten. Ik begrijp niet, waarom je dan niet investeert in een goede foto?
Een professionele portretfoto kan je ongeveer 3 jaar gebruiken. Als je de kosten afzet tegen de periode waarover je de foto’s kan gebruiken, is het een zeer kleine investering die zich zeker terug zal verdienen. En na een fotosessie krijg je vaak meerdere foto’s (bij mij krijg je in het standaard headshot pakket 3 foto’s ;-) ) dus kan je de foto’s na verloop van tijd afwisselen.

Een goede profielfoto is niet alleen belangrijk voor ondernemers. Als je in loondienst werkt en je Linkedin profiel gebruikt voor je zakelijke contacten of voor het vinden van een nieuwe baan, ook dan is het belangrijk om een goed voor de dag te komen. Als een opdrachtgever, of een werkgever jouw Linkedin profiel bekijkt, ziet hij als eerste je foto. Als dit die leuke foto van de vakantie is waarin je in je zwemshort staat en het vlees op de BBQ staat om te draaien, weinig kans dat de rest van je profiel wordt gelezen.

Een goede portretfoto kan de doorslag zijn voor het binnenhalen van een nieuwe opdracht, of het verschil maken om geselecteerd te worden voor die nieuwe baan!

Sorry, the comment form is closed at this time.