i’TRE olijfolie en olijvenjam

iTre_olijfolie-wit_Marc_Kuyer_photography_professioneel_productfotograaf_Utrecht_productfotografie_leidsche_rijn

Wijncard.com, heeft mij benaderd om een nieuwe delicatesse lijn te fotograferen. Op Wijncard.com koop je het origineelste wijncadeau van Nederland. Zonder dat je de deur uit hoeft en kom je altijd goed voor de dag! Met een Wijncard geef je de ontvanger de vrijheid om zelf het perfecte cadeau te kiezen uit meer dan 200 wijnen, champagnes en de mooiste accessoires. Prachtige producten uit alle mogelijke wijnlanden en in elke prijsklasse.

De delicatesse lijn is bekend onder de naam i’Tre, wat staat voor de drie.

Voor deze opdracht mocht ik 3 verschillende olijfolies fotograferen, Tarragona, Andalusiē warme keuken en Toscane olive oil.
De flessen zijn behoorlijk lang, ze hebben een ronde hals en de body is driehoekig van vorm, wat weer terug komt in het logo van het merk. Elke fles moest apart gefotografeerd worden op een witte achtergrond zodat de foto’s makkelijk te verwerken zijn in een reclamecampagne. Naast elke fles apart te fotograferen heb ik ook extra foto’s gemaakt, om er meer een commerciële stijl aan gegeven.

iTre_olijfolie-commercial_shot_Marc_Kuyer_photography_professioneel_productfotograaf_Utrecht_productfotografie_leidsche_rijn

Door de driehoekige vorm van de fles waren ze veel lastiger te fotograferen dan bijvoorbeeld een ronde wijnfles of een vierkante whisky fles. Om de flessen af te laten tekenen tegen de witte achtergrond, heb ik naast de flessen zwart karton geplaatst, hierdoor krijg je een klein zwart lijntje langs de rand van de fles. De flessen in de foto boven dit artikel heb ik in een driehoek geplaatst, zodat er een eenheid ontstaat en ik vond het toepasselijk omdat de fles en het logo ook een driehoek zijn.

Voor de foto rechts heb ik meer een sfeer willen neer zetten, ook hier staan de flessen weer in een driehoek echter nu iets verder uit elkaar zodat op elk etiket de naam van de olijfolie goed te zien is. Ook de olijven jam maakt deel uit van de delicatesse lijn.

De olijfolie is te koop via smaakvoorwijn.com

Sorry, the comment form is closed at this time.