Berthe Bogers

Berte_Bogers_Marc-Kuyer-photography_professioneel_portretfotograaf_Utrecht_portretfotografie_leidsche_rijn

 

Berthe Bogers heeft mij aan het einde van de zomer benaderd voor portretfoto’s. Berthe is vertaler van beroep en had nieuwe foto’s nodig voor o.a. haar Linkedin profiel. Mijn advies was strakke, moderne portretfoto’s te maken met een witte achtergrond, ideaal voor een professionele uitstraling op Linkedin.
Berthe gaf aan dat ze niet graag voor de camera staat en dat ze liever geen foto’s met witte achtergrond wil, “een witte achtergrond is zo statisch en het pas niet bij me, ik ben liever in de natuur“.

Als dat de wens is van je opdrachtgever, dan ga je daarmee aan de slag. Halsstarrig vasthouden aan je studio setting met witte achtergrond zal dan geen goed resultaat opleveren en beide zullen niet tevreden zijn over het resultaat. Je opdrachtgever zal zich niet op zijn gemak voelen en dat is terug te zien in de foto’s, iets wat ik wil voorkomen!

Omdat Berthe graag in de natuur is heb ik een aantal locaties in het Maximapark in Leidsche Rijn verkend. Tijdens het zoeken naar een geschikte lokatie was het prachtig weer, strak blauwe lucht en een stralende zon. Ik zocht naar plekken waar Berthe in de schaduw kon staan en de achtergrond verlicht werd door de zon.
Door Berthe in de schaduw te plaatsen heb je geen last van harde schaduwen van de zon en met flitslicht kan het gezicht goed belicht worden en kunnen de schaduwen zelf gecontroleerd worden.
Deze methode levert lekkere frisse en stralende foto’s op.

Om te voorkomen dat de zon veel te fel was en omdat de vroege ochtendzon een mooie warme kleur heeft had ik een afspraak gemaakt in de ochtend. Echter het weer kan je niet regelen en op de dag van de fotoshoot was het een grauwe bewolkte dag en het zag er niet naar uit dat de zon er nog doorheen zou komen en ik vroeg mezelf af of het wel droog zou blijven. Even schoot het door mijn hoofd om de fotoshoot te verplaatsen naar een andere dag. Aan mijn voorbereiding had ik niets meer. Door het wolkendek waren er geen schaduwen, alles leek vlak. Ik besloot de fotoshoot door te laten gaan en samen met Berthe het park in te gaan en een nieuwe lokatie te zoeken, improviseren en andere oplossingen te zoeken.

De fotoshoot verliep gelukkig goed. Ik had al snel mijn idee├źn bijgesteld en aan de foto’s is niet te zien hoe grauw het die dag was. Tijdens onze wandeling terug naar huis begon het te regenen, gelukkig net op tijd klaar.

Je voorbereiden op iets is goed, maar als iets tegen zit of anders verloopt dan verwacht, dan moet je juist doorgaan. Improviseren, aanpassen, opnieuw beginnen en vooral niet opgeven, geeft vaak een verrassend resultaat!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.